In de spotlight Barbera ‘d Asti Superioure borrelplank

Vandaag in de spotlight de Barbera d’Asti Superiore. Lang geniet ik al van wijn in combinatie met spijs en ben groot fan van de Barbera druif. In Piemonte Italië zegt men vaak, de Barbera is voor het dagelijks leven als Barolo de koning van de wijnen ligt te rijpen. Gelukkig wordt ter plaatse de Barbera breed omarmt en brengt fantastische wijnen voort. Van jonge sappige fruitige wijn tot wijnen met meer opvoeding. Gelukkig wordt de Barbera in Nederland ook steeds meer ontdekt als een wijn die past bij vele gerechten of zomaar op een vrijdagmiddag bij de borrelplank. Dat ik enkele jaren geleden het avontuur ben begonnen met de import van Barbera is dan ook geen verrassing. Al snel hadden we veel liefhebbers die de Barbera druif een warm hart toedragen.

Van het huis Azienda Agricola Capri hebben we daarom ook drie varianten:

* Barbera d’Asti Primo DOCG

* Barbera d’Asti Superiore DOCG

* Barbera d’Asti Superiore Riserva DOCG

Kijk in de wijnshop voor de wijnbeschrijvingen.

Niet voor niets heeft de regio Piemonte als enige in Italie alle wijnen in de hoogste kwalificatie namelijk DOC en DOCG.

Vandaag op de borrelplank de Capri Superiore, geweldig te combineren met rood vlees, stoofperen, wild gerechten, gegrild vlees van de Barbecue, paddenstoelen, rijpe kazen en heerlijke salami soorten.

Geniet van de borrel,

René

http://www.tenutacapri.it/

https://redtemplewine.nl/blog/